bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.


 

Home
Club
Istorie
Tehnici
Galerie
Contact
Link

 

ISTORIC

Ce este QWAN KI DO

   QWAN - KI - DO a luat nastere in anul 1981 in Franta, fiind o sinteza a celor mai celebre stiluri de arte martiale chino - vietnameze. Este rezultatul a peste 25 de ani de studii si cautari efectuate de unul dintre cei mai mari experti in Artele MartialeVietnameze, Marele Maestru PHAM XUAN TONG. Este o disciplina completa care include:

1. numeroase tehnici de brate si picioare;
2. eschive rapide si deplasari fulgeratoare;
3. un bogat bagaj de tehnici de proiectare si imobilizare a adversarului la sol;
4. tehnici de secerare a adversarului;
5. spectaculoase tehnici de forfecare aplicate corpului adversarului, de la genunchi si pina la nivelul gitului;
6. tehnici de animale; tehnici imitative de sarpe, vultur, tigru, cocor, maimuta, precum si tehnici secrete de manta religioasa si inlantuiri din stilul betivului;
7. tehnici de arme traditionale ca baston lung, , tonfe, bastoane scurte nunchaku cu doua sau trei elemente, sabie de lemn, halebarda, palos vietnamez, diverse tipuri de cutite, lant, etc.
8. gimnastica psiho-corporala „ Tham The " (similar Tai Chi -ului);
9. autoaparare impotriva celor mai frecvente atacuri care au loc pe strada.



   Desi definitia Qwan-Ki-Do -ului este arta de a invinge fara sa lupti si de a convinge fara sa vorbesti, iata ca viata de zi cu zi ne pune cateodata in situatia de a lupta fizic pentru a ne apara pe noi insine, pe cei dragi, si, de ce nu, proprietatea. De aceea, pregatirea tehnica este orientata si catre partea de lupta corp la corp si lupta de strada.
O revista vietnameza de Arte Martiale definea Qwan-Ki-Do -ul ca fiind cel mai tinar vlastar al Artelor Martiale vietnameze, cu radacini adinci in cele mai vechi stiluri si traditii martiale vietnameze si chinezesti, "ultimul nascut dar primul care a trecut linia de sosire". Acesta caracterizare se datoreaza atat bogatiei bagajului tehnic, cat si gradului mare de raspandire; astfel, Qwan-Ki-Do se practica pe toate continentele cu exceptia Australiei, in peste 30 de tari si infrateste zeci de mii de practicanti.

Denumirea QWAN KI DO-ului

   Maestrul Pham Xuan Tong a denumit stilul sau de arte martiale in onoarea traditiilor si culturii tarii sale de bastina. a) Este un omagiu adus maestrului sau CHAU QUAN KY, incluzandu-i numele in denumirea metodei sale.


    b) Are in componenta si numele unei scoli de Arte Martiale vietnameze foarte vechi, Vo BAC NINH (QUAN KHI 1009 A. C.), transmisa din generatie in generatie numai in familia Maestrului Tong.
    c) Pronuntia facila.
   d) Pe de alta parte, numele contine doua elemente fundamentale ale Artelor Martiale:  KHI sau KI semnifica Energia vitala DAO sau DO semnifica Calea 

   e) Prin adaugarea cuvantului QUAN, care semnifica intreg, se obtine: QWAN KHI DAO: Calea energiei vitale. Denumirea s-a transformat in QWAN KI DO pentru a fi mai usor asimilata si pronuntata de cultura vestica. Simbolul QWAN KI DO-ului este DRAGONUL, care este un simbol in cultura vietnameza dar si un simbol al cavalerismului.

TRADITIA SI RESPECTUL

   Cum ai putea porni cu spiritul liber pe un drum necunoscut, fara sa ai incredere absoluta in cel care te indruma? Maestrul sau Instructorul vostru devine atunci indispensabil. El este cel care va conduce pasii pe calea progresului, o cale dificila, presarata cu obstacole mai mult sau mai putin evidente. Datorita lui veti fi indrumati incet-incet pe drumul intelepciunii. A fost elev ca si voi. Si el a avut momente dificile pe care le-a depasit dobandind experienta si cunoastere.
   Respectati-l pe Maestrul sau pe Invatatorul vostru pentru tot ce a facut pentru voi, pentru lungul drum strabatut, pentru suferinta indurata, pentru toate incercarile pe care a trebuit sa le infrunte, in sfarsit, pentru tot ce v-a invatat. Intr-adevar, oricare ar fi rezultatele voastre in Artele Martiale, le datorati Maestrului sau Instructorului vostru. Fara el, singuri, nu ati fi fost nimic.

" Drumul este lung, radacinile sunt amare, dar ... fructul este dulce."

   Adevaratul practicant de Arte Martiale este cel care are un respect deosebit fata de lucruri aparent nesemnificative, cum ar fi SALUTUL sau VO PHUC - ul , deoarece sunt simboluri unice pentru toti practicantii de Arte Martiale. Prezentul constituie substanta vie a trecutului; ca urmare, acest respect nu este altceva decat reflectarea recunostintei fata de cei care au pus bazele si au facut sa incolteasca radacinile cele mai adinci ale Qwan Ki Do - ului.
Privit astfel, salutul nu mai este un gest automat; el devine o adevarata mica ceremonie la care forma nu mai conteaza, valoarea reala aflindu-se in fond ...
In Extremul Orient, practicantii isi accentueaza nota de simpatie si de respect fata de Maestrul sau Instructorul lor, fata de partenerii lor mai varstnici din sala de antrenament; este normal sa vezi un Instructor - 4 DANG dezechipandu-se si impaturandu-si cu veneratie VO PHUC - ul sau un tanar campion impunator ascultand cu capul plecat sfaturile unui batran Maestru.

                                                                    Maestrul PHAM XUAN TONG
Conducerea F.R.Q.K.D.

   Urmareste atat dezvoltarea teritoriala, dar mai ales cresterea nivelului tehnic al practicantilor. Astfel, sub conducerea Directorului Tehnic Ovidiu Covaci - 5 Dang, au loc in fiecare an sportiv 8 stagii tehnice nationale, 2 stagii nationale de arme, 3 stagii dedicate exclusiv instructorilor de Qwan-Ki-Do, precum si o tabara de vara care imbina pregatirea tehnica cu dezbateri teoretice si, de ce nu, cu evenimente distractive foarte apreciate de participanti. Sa mentionam cele trei competitii nationale ( Cupa Romaniei, Campionatul National de Seniori, Campionatul National pentru Copii si Juniori ), unde practicantii de Qwan-Ki-Do isi dovedesc maiestria si isi testeaza cunostintele si calitatile de luptatori. Buna pregatire a practicantilor romani de Qwan-Ki-Do a fost dovedita si prin multitudinea de medalii de aur si argint obtinute la Campionatele Europene ( 1996 Iasi - Romania, 2000 Milano - Italia ), precum si la Campionatele Mondiale ( 1994 Italia, 1998 - Coasta de Fildes).